събота, 3 юли 2010 г.

продължение по книгата "Можете ли да си припомните миналите си животи" - Едгар Кейси

24.12.2006 г. ВИНАГИ В РАЗГОВОРИТЕ НИ СЕ ИДЕНТИФИЦИРА С: ГОВОРИ ИЕОВА И
ИСУС ХРИСТОС Е МОЙ СИН И ДОЙДЕ НА ЗЕМЯТА В ПЛЪТ И КРЪВ ОТ НЕБЕТО,

НАШЕТО ВЪВЛИЧАНЕ НА ЗЕМЯТА: -
Бунтът ни и полученото в резултат чувство за раздяла с Господ са станали първоначално на духовно ниво,тъй като все още не сме били въвлечени в материалния свят. Едва по-късно,като проява на Божествената съзидателна сила,са се появили Земята и останалата част на материалната Вселена.
- Отговор - Вашите души не са обитавали вселената преди да направя Земята те винаги са били на Земята.
Мой коментар - тук има противоречие с после негови изказвания информация на моя духовен учител Иеова за душите,че сме били нашите души и ние от могъщи извънземни цивилизации и богове и богини - при противоречия ми казва,че винаги се намесват Сатана с неговите отрицателни сили,за да не повярват хората в прераждането,въпреки,че той Сатана и неговите лоши сили,са ни заключили безсмъртните души в тела - материалните ни тела са създадени от Сатана и лошите му подръжници,а безсмъртните ни души,са от добрите божествени сили или от добрата божествена сила - моят духовен учител Иеова ми каза,че са много,но всеки си има мнение,аз му вярвам силно,но другите всеки си има мнение - едни не вярват,други вярват в други духовни личности.

2. Тъй като сме били съсъзидатели с Господ,сме владеели способността да сътворяваме с умовете си.
Отговор - Вие хората не сте се били съсъзидатели с мен Иеова това не е вярно. Вие ще бъдете такива на Рая,когато направя рая на земята.

3. Отговор - Да някои от вас не отговаряте по моя план,но това не значи,че Земята е зло,но вие сте продължили бунта и сте дали материален израз. Предпочели сте да се считате за по-важни и дотакава степен сте се привързали към плътските дела,че сте забравили истинската си природа и моето другарство.

4. Отговор - Но малкото хора сте избрали пътя на любовта и послушанието. Но вие неразбунтували души трябва да помогнете на своите близки,за да им покажете,да си припомнят единството с Бог.

5. ЕДНА ОТ ТЕЗИ ДУШИ Е СЪЩЕСТВОТО,ПОЗНАТО КАТО АДАМ...ТЕЛАТА НА АДАМ И ХОРАТА МУ СА БИЛИ СЪЗДАДЕНИ В ХАРМОНИЯ С БОЖЕСТВЕНИЯ ПЛАН.

АМИН ИЕОВА

ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 25.12.2006 Г. -
Отговор на 5 точка - Да с моя план тялото на Адам и хората му са съдадени. Те наистина са били служещи за усъвършенствуването на вашата раса и подходящи проводници за вашето завръщане към Бог към мен самия творец Иеова.

6. С течение на времето и втората група се е отклонила. За пореден път плътските дела са станали по-важни от Божия дух у тях. Отново са предпочели да правят неща,които са ги накарали да изгубят от погледа си своето другарство с Бог и са им внушили чувство за изолиране от него.
Отговор - Да Вие сте попаднали в капана на Дявола. Вие наистина сте изгубили моето приятелство,но в Рая когато го създам ще бъдете мои другари и съавтори.

7. Едва по-късно,в лицето на Исус от Назарет,ни е било показано как един човешки живот може да бъде съвършен израз на Божията любов. Според тълкуванията на Кейси
душата,родена като Адам,е същата,която след много векове и много прераждания е постигнала повторно съвършенство като Исус.
Отговор - Да Исус е бил Адам.

8. В известен смисъл историята на нашето сътворение и падение,описана в тълкуванията на Кейси,съответства на онази,описана в книгата Битие. И в двата източника се разказва за първоначалното създаване на човека като съвършена душа,направена по наш /БОЖИ/ образ и по наше подобие..." /Битие 1:26/
- Отговор - Да по наш образ и подобие сте създадени,а не по ваш.

9. И в двата източника се казва как душата дошла да обитава Земята във физическо тяло и как й е било дадено да владее Земята.
- Отговор - Да така е,но аз писах вече в предишните отговори,че душата,че вашите човешки души са били на Земята само,а не във Вселената и наистина ви разреших да владетете Земята.

10. И в двата източника се описва как после човекът се е отвърнал от Бог /и в Библията и в книгата на Едгар Кейси/, използвайки егоистично силата си, и така е докарал болка и страдания на Земята.
- Отговор - Да така и Вие сами се отвърнахте от мен Бог твореца Иеова.

11. Все пак има една разлика в историята за сътворението от тълкуванията на Кейси и буквалния начин,по който много хора тълкуват битието,материалите на Кейси отричат,че изтърпяваме наказание за постъпка,извършена от един от нашите предшественици преди хиляди поколения.
- Отговор - Но това е така Адам е виновен за Вашето положение сега. Първо той е виновника за Вашето падение, но и затова Вие продължихте да правите да следвате неговите грешки.
- Допълнителен отговор на 3.07.2010 г. - Питам Адам и Ева ли са виновни за нашето
положение сега? - Да те са виновни отчасти,но и вие изтърпявате карми от ваши превъплъщения.

ПОСТОЯННАТА ЛЮБОВ НА ОТЕЦА

1. От тълкуванията на Кейси лъха надежда; те ни уверяват,че всеки от нас има възможност да си възвърне изгубеното.
- Отговор - Да така е трябва да се събудите и да вземате решения,които да са в съгласие с моя план на твореца.

2. Тълкуванията на Кейси ни уверяват,че "Бог е в своите небеса и...неговата любов устоява даже и към тези,които са вкоравили сърцата си... /262-44/. В Библията също пише /за библията аз го допълних тук/. Дали е така?
- Отговор - Да така е разбира се,въпреки,че забравихте моето съществуване на Бог твореца аз Бог вечно ще Ви обичам Вас хората и Вие човеците не можете да я унищожите.

3. Подобно на любовта на Съзидателя,присъствието му вътре у нас е вечно.
- Отговор - Хайде не пиши пак подобни твърдения пак. Стига вече. Те са погрешни как мога аз моя дух да е вътре във Вас хората стига вече с тези грешни представи.

4. В много от материалите на Кейси звучи утешителното уверение на Отеца,че макар да сте се отдалечили,ако ме повикате,ще Ви чуя; и ще Ви отговоря бързо" /1326-1/...
В Библията също го пише /аз го допълних/...
- Отговор - Да така е също го пише и в моето слово най-важното.

Амин Иеова!

Няма коментари:

Публикуване на коментар